Dugatehna mladi i grafiti srednja građevinska škola mostar

Mladi i grafiti – mostarski školarci udahnuli život školskim zidovima

Ovaj mjesec je bio veoma dinamičan i prepun raznovrsnih aktivnosti. Imali smo priliku i sudjelovati u fantastičnom i kreativnom projektu Srednje građevinske škole Mostar, u kojem su glavni akteri učenici navedene škole, ali i đaci 9. razreda osnovnih škola.

„Tko kaže da naši mladi stalno „vise“ na fb, instagramu i sl.?! Da ste kojim slučajem u subotu zavirili u Srednju građevinsku školu na Konaku, mogli ste zateći 20-ak mladih umjetnika – učenika ove škole i 9. razreda osnovnih škola, kako na zidovima stvaraju prava mala umjetnička djela – grafite, od kojih svaki priča neku svoju pozitivnu priču. Okupili su se u subotu ujutro, kako bi učestvovali u projektu „Mladi i grafiti“ i u ugodnoj atmosferi, uz muziku se družili sa svojim vršnjacima iz drugih škola, koji imaju iste talente i slične afinitete. U ovom su im veliku podršku pružili mostarski umjetnik Maid – Mide Redžić, te naravno zaposlenici JU Srednje građevinske škole. Djeco, svaka čast!!!“ – kažu iz Srednje građevinske škole.

Pridružujemo se čestitkama, s nadom da će ovakvih projekata biti sve više!

 

Dugatehna mladi i grafiti srednja građevinska škola mostar Dugatehna mladi i grafiti srednja građevinska škola mostar Dugatehna mladi i grafiti srednja građevinska škola mostar Dugatehna mladi i grafiti srednja građevinska škola mostar Dugatehna mladi i grafiti srednja građevinska škola mostar Dugatehna mladi i grafiti srednja građevinska škola mostar Dugatehna mladi i grafiti srednja građevinska škola mostar Dugatehna mladi i grafiti srednja građevinska škola mostar Dugatehna mladi i grafiti srednja građevinska škola mostar Dugatehna mladi i grafiti srednja građevinska škola mostarDugatehna mladi i grafiti srednja građevinska škola mostar