marconol classic i extra s voskom su lazurni premazi za kvalitetnu i dugotrajnu zaštitu drvenih površina

Kako zaštititi drvene površine i produžiti njihov vijek trajanja

Drvo je prirodni materijal koji se koristi u izradi mnogih predmeta, od vrtnog namještaja, vrata, prozora i grila do stolova, klupa, stepenica i rukohvata. Međutim, da bi ti predmeti bili u upotrebi dugi niz godina i izgledali lijepo, potrebno ih je temeljito zaštititi. U ovom tutorijalu ćemo vam predstaviti kako pravilno zaštititi drvene površine i produljiti njihov vijek trajanja.

1. KORAK - Priprema površine

Prije nanošenja bilo kakvog premaza, potrebno je pripremiti površinu. To uključuje blago brušenje površine finim brusnim papirom, otprašivanje i čišćenje svih eventualnih preostalih nečistoća.

Pripremite sve potrebne materijale kao što su razjređivač, alat, zaštitne folije, rukavice itd.

Temeljito promiješajte proizvode prije upotrebe, i farbanje drvenih površina može početi.

0-marconol-classic-daska-drvo-tonovi

2. KORAK - Nanošenje osnovne lazure

Nakon što je površina pripremljena, potrebno je na čistu i suhu površinu nanijeti prvi sloj osnovne lazure za drvo – Marconol Classic. Naravno, u željenoj nijansi. Ovaj temeljni impregnirajući premaz duboko prodire u drvo i štiti ga od vremenskih uvjeta.
Nakon nanošenja prvog sloja, pričekajte 24 sata da se sloj u potpunosti osuši.

Kad se prvi sloj osnovne lazure osušio, možete nanijeti drugi sloj Marconol Classica. Ovaj korak će pružiti dodatnu zaštitu i osigurati da je površina potpuno pokrivena i dubinski zaštićena. Pričekajte još 24 sata prije sljedećeg koraka.

3. KORAK - Nanošenje vodoodbojnog završnog laka s voskom

Sada je vrijeme da nanesete prvi sloj Marconol Extra lazurnog premaza s voskom. Ovaj premaz pruža visoku vodootpornost i naglašava prirodnu ljepotu drveta. Nakon nanošenja prvog sloja, vrlo je važno da pričekate 24 sata da se u potpunosti osuši.

Kada se prvi sloj osušio, nanesite drugi sloj Marconol Extra završnog vodoodbojnog premaza. Ovaj korak osigurat će da su drvene površine u potpunosti zaštićene, te im pružiti dugotrajan odličan izgled.

4. KORAK - Uživanje

Ovaj proces možda traje neko vrijeme, ali dugoročno će se isplatiti. Marconol Classic i Marconol Extra lazure za drvo pružaju naprednu UV zaštitu i visoku vodoodbojnu zaštitu, a istovremeno naglašavaju prirodnu ljepotu drveta. Vaši drveni predmeti bit će zaštićeni od vremenskih utjecaja i trajat će dugi niz godina.

Uživajte u prekrasnom prizoru obnovljenih drvenih predmeta koje vas okružuju.

Za konzultacije pozovite naše tehničke savjetnike na besplatni info broj:

0800 87 777