Srednjoškolci građevinske škole Mostar posjetili tvrtku Duga-tehna doo Čitluk, tvornicu boja, lakova i fasada

Srednjoškolci građevinske škole Mostar posjetili tvrtku Duga-tehna

Jučer je u tvrtki Duga-tehna d.o.o. Čitluk bio vrlo uzbudljiv i kreativan dan. Naime, zahvaljujući suradnji sa rukovodstvom Srednje građevinske škole Mostar napravljen je zajednički projekt za učenike te škole. Tom prigodom Duga-tehnu je posjetilo 30 učenika II. i IV. razreda, te nekoliko njihovih profesora. Uz obilazak tvornice za proizvodnju boja i fasada i laboratorija, upoznali su se s proizvodnim procesima i kontrolom kvalitete pri svakom stadiju procesa proizvodnje.

Korisna praksa
Tijekom ovog posjeta, direktor proizvodnje Duga-tehne, Zlatko Dodig je prenio dio svojih znanja i educirao učenike o raznim vrstama boja i fasada, te o njihovoj pravilnoj i kvalitetnoj primjeni. Potom je nastavljeno druženje i učenje uz praktičnu radionicu u čemu su učenici posebno uživali.
Duga-tehna oduvijek ulaže značajna sredstva i napore za tehničku izobrazbu svog osoblja, ali i kupaca i izvođača, jer je cjeloživotna edukacija imperativ da bi se uspjelo na tržištu, te da bi se zadovoljile potrebe kupaca. „Ovo je prvi put da su u ovaj tip edukacije i radionice bili uključeni učenici srednje škole, no svakako planiramo nastaviti s vrijednom i korisnom praksom za učenike, kao i za cijelu zajedinicu i njihov budući profesionalni rad“, priopćeno je iz Duga-tehne.
Dodajmo i to kako je Duga-tehna osnovana 1990. godine, te je tijekom godina rada izrasla u respektabilnog proizvođača boja i fasada.

Cilj – povećanje proizvodnje
„Od samog početka kvalitet smo shvatili kao okosnicu dobrog poslovanja, kao garanciju odgovornosti prema kupcima.  U zajedničkoj investiciji sa San Marcom 2007. godine smo izgradili modernu tvornicu boja i lakova. Posebna briga se vodi o zaštiti okoliša i zdravlja ljudi, te se strogo pridržavamo svih domaćih, ali i EU propisa i direktiva.
Ova tvornica omogućuje nam primjenu najnovijih dostignuća u tehnologiji proizvodnje, maksimalnu moguću kvalitetu i sljedivost. Proizvodi iz naše tvornice se izvoze i distribuiraju u preko 60 zemalja diljem svijeta.
Cilj nam je daljnje razvijanje i povećanje proizvodnje, kao i širenje proizvodnog asortimana. A naš krajnji cilj  je – “biti najbolji u poslu kojim se bavimo”. Jedan od preduvjeta za to je implementiranje novih tehnologija i konstantna nadogradnja postojećih znanja“, navode iz Duga- tehne.

(Tekst iz Dnevni list, A.M.)