Razne vrste plijesni koje se pojavljuju na zidovima ne samo da su neugodne oku – već mogu ozbiljno naštetiti i vašem zdravlju. Pročitajte korisne savjete kako očistiti plijesan – i spriječiti da se vrati, te održati svoj dom zdravim.

Kako plijesan i gljivice djeluju na zdravlje ljudi i kvalitetu stanovanja?

Plijesni i gljivice lako rastu u vlažnom zatvorenom okruženju. Osobe koji vrijeme provode u takvim okruženjima mogu osjetiti posljedice na svom zdravlju, kao što su respiratorne tegobe, glavobolja i razne druge fizičke smetnje.

Plijesni se razmnožavaju po mnogim materijalima i dodatno potiču rast gljivica, grinja i bakterija što dodatno komplicira potencijalne probleme sa zdravljem ljudi.
Jako bitna je i činjenica da plijesan i gljivice imaju veliki utjecaj na zdravlje djece.

Djeca koja rastu u okruženju sa gljivicama i plijesni često mogu imati problema sa imunitetom, astmom, kašljem, sinusnom infekcijom, pa čak i puno težim respiratornim oboljenjima.

Plijesni i gljivica sa zidnih površina se moramo riješiti čim se pojave i svakako spriječiti njihov povratak.

Kako?

Sigurno i efikasno rješenje, i što je najvažnije ekološki prihvatljivo i zdravlju neškodljivo, a u samo 2 ključna koraka.

1. Korak:

Otkloniti plijesni i gljivice sa površina koristeći sredstvo protiv plijesni Spray OFF!. On će, osim zida, uspješno očistiti i zabijeliti i vašu kupaonicu, posebno fuge i druge teško dostupne površine oko kade, tuša, umivaonika i sl.

Nakon uspješnog čišćenja i dezinfekcije zaraženih površina, potrebno je spriječiti ponovu pojavu plijesni i gljivica.

2. Korak:

Nanijeti toplinsko izolacijsku zidnu boju: SUPERCONFORT – jedinstven proizvod koji sadrži i specijalne staklene 3M mikro kuglice punjene zrakom, koje poboljšavaju termalnu izolaciju podižući temperaturu zida, te sprječava pojavu kondenzacije koja se stvara uslijed razlike u temperaturi zraka i zida, a time i plijesni.

Superconfort termoizolaciona zidna boja je osobito pogodna za kuhinje, kupatila, podrume, praonice, pekare, ali i za sve ostale prostorije sa problemom stvaranja kondenzacije i plijesni.

Ovo je bezopasan, dugotrajan i siguran način zaštite, na fizičkoj osnovi i kao takav je izuzetno prikladan za prostorije u kojima se svakodnevno boravi.

Životni prostor treba biti mjesto za ugodno i kvalitetno življenje, mikroorganizmi na zidovima ne smiju biti naši podstanari, već ih trebamo efikasno eliminirati, Spray OFF! i Superconfort su prijatelji našeg doma i zaštita od potencijalnih bolesti. Kombinacija ovih proizvoda će spriječiti nastanak kondenzacije i crnila na zidovima, te će vaš dom učiniti čistim, zdravim i sigurnim.

Za više informacija o proizvodima, kao i Vama najbližim prodajnim mjestima širom Bosne i Hercegovine, pozovite našu tehničku podršku, na besplatni info telefon 0800 87 777.