Dugotrajno uklonite plijesan sa zidova

Kako eliminirati plijesan u 2 jednostavna koraka?

1. korak: SPRAY OFF – čišćenje plijesni sa zaraženih površina

spray off odstranjivač plijesni
SPRAY OFF!  je proizvod za odstranjivanje plijesni, algi i gljivica sa vanjskih i unutrašnjih zidnih, drvenih, betonskih površina, kao i kamena, te površina obrađenih bojama, lakovima, žbukama.

Nanosi se četkom ili prskanjem direktno na površinu, te ostavi da reagira oko 30 minuta. Potom je potrebno površinu isprati vodom.

2. korak: nanijeti SUPERCONFORT i spriječiti ponovnu pojavu kondenza i plijesni

Nakon što je očišćena plijesan, površina se mora sanirati. SUPERCONFORT je jedinstven proizvod koji sadrži i specijalne staklene 3M mikrokuglice punjene zrakom, koje poboljšavaju toplinsku izolaciju, te sprječavaju pojavu kondenzacije koja se stvara uslijed razlike u temperaturi zraka i zida, a time i plijesni.
Osobito je pogodan za prostorije kao što su kuhinje, kupatila, podrumi, praonice, pekare, ali i za sve ostale prostorije sa problemom stvaranja kondenzacije i plijesni.
Ovo je bezopasan, dugotrajan i siguran način zaštite, na fizičkoj osnovi i kao takav je izuzetno prikladan za prostorije u kojima se svakodnevno boravi.

Superconfort je posebno formulirana paropropusna boja koja omogućuje dugotrajno rješenje problema s vlagom i plijesni. Jedan litar proizvoda je dovoljan za bojenje 6 m2 u jednom sloju, što je u većini slučajeva sasvim dovoljno za saniranje problematičnih površina. Preporučujemo nanijeti 2 sloja (što je deblji sloj, to je veći termoizolacijski efekt).

Šta je plijesan?

Plijesan je vrsta gljivica koje proizvode male spore kojima se plijesan razmnožava, te tako širi. Spore se otpuštaju u zrak, a pošto sadrže alergene mogu biti štetne za ljudsko zdravlje pri udisanju.

Plijesan izaziva niz tegoba: curenje iz nosa, kihanje, začepljenje nosa, suzne oči, kožni osip i svrbež (dermatitis), napade astme, otežano disanje, stezanje u prsima, glavobolju, vrtoglavicu čak i bolesti poput upale pluća.

Zašto se javlja?

Plijesan se javlja svugdje gdje postoji vlaga, a zrak uvijek sadrži određen postotak vlage. Otpušta se u zrak tuširanjem, kuhanjem, čak i disanjem.

Ako se temperatura i vlažnost mjeri u sredini prostorije, vrijednosti su obično unutar normalnog raspona i stoga nisu opasne: sobna temperatura je oko 20 °C, dok je relativna vlažnost zraka oko 50-55%.

S druge strane, ako se temperatura mjeri na površini građevinske komponente, na primjer na vanjskom kutu zgrade, temperatura može lako pasti na 12 °C ili čak niže. Relativna vlažnost u ovom trenutku iznosi 80% i više. Upravo su takvi uvjeti savršeni za kondenzaciju vlage i rast plijesni.


Za više informacija o proizvodima, kao i Vama najbližim prodajnim mjestima širom Bosne i Hercegovine, pozovite našu tehničku podršku, na besplatni info telefon 0800 87 777.


  Novosti

  • Besplatna dostava do Vašeg objekta
   26.04.2020

   besplatna dostava boja i lakova, fasada, alata, građevinski materijali

  • Aktualna radna vremena Duga-tehna poslovnica
   20.04.2020

   Dragi kupci, ispod su navedena trenutna radna vremena svih Duga-tehna poslovnica, koja pravovremeno ažuriramo u skladu s novim odlukama nadležnih institucija. Dostave veleprodajnim kupcima širom BiH se odvijaju prema ustaljenim rutama i danima. Molimo Vas, radi vaše sigurnosti kao i sigurnosti naših zaposlenika, da se prilikom susreta s našim djelatnicima pridržavate propisanih mjera zaštite od […]

  • Zaustavite plijesni uz jednostavan i učinkovit zahvat!
   22.01.2020

   Znate li šta je potrebno za sanaciju zidova koji podliježu nastanku plijesni uslijed jake površinske kondenzacije, toplinskih mostova i slabe izolacije (kutevi u kupaonicama, kuhinjama, podrumima, zidovi iza ormara i sl.)? 1. korak: Odstraniti plijesan sa zidova koristeći SPRAY OFF detrdžent za čišćenje plijesni i algi sa zidova i ostalih površina. 2. korak: Premazati atermičnom […]

  Proizvodi