DEKORATIVNE ZAVRŠNE BOJE

Boja je jedan od najpopularnijih dekorativnih alata velikih mogucnosti. Ne samo da odredjuje stil i ambijent, vec takodjer istice osvjetljenje i razne predmete (ili ne istice…). Drasticna promjena izgleda prostorije ce imati snažno djelovanje na cjelokupnu atmosferu. Ipak i male promjene takodjer pridonose kreiranju posve drukcijeg izgleda.

Mali prostori se vizualno mogu povecati, veliki naciniti intimnijima, plafoni mogu izgledati viši ili niži, a nepravilnosti mogu biti sakrivene. Sve što trebate je izabrati proizvod i njegovu nijansu kako bi na najbolji moguci nacin prilagodili prostor vlastitim željama.

Dekorativnim tehnikama – špahtlanje, gletanje, tamponiranje, obrada kistom, valjkom, prirodnom spužvom kao i ostalim, mogu se proizvesti lijepe teksture, dodati iluziju dubine i dimenzije prostora, te objektu stvoriti osobnost.Mogucnosti su jako velike, stoga se morate zapitati šta želite postici, a to ce Vas usmjeriti na izbor prave tehnike. Želite sasvim uobicajenu prostoriju napraviti antiknom? Ili želite nešto neobicno, a efektno u prostorijama koje želite uciniti vrijednima? Možda tražite drukciju teksturu samo na jednom dijelu? Detalj koji ?e osvježiti Vaš prostor i podici ga na sasvim novu razinu? Prostorije uciniti intimnijima?

San Marco je nastao i razvija se u neposrednoj blizini Venecije, te je generacijama okrenut razvijanju tradicionalnih materijala kakvi su se stoljecima koristili u ovom dijelu Europe. San Marco je u svojim laboratorijima razvio mnoge dekorativne proizvode, sve u svrhu zadovoljavanja velikog broja zahtjeva i želja svojih klijenata. U svojoj gami danas ima mnogo dekorativnih proizvoda od kojih svaki nudi bezbroj varijacija – zavisno od korištene tehnike nanošenja, alata, nijanse osnovnog i nijanse završnog proizvoda. Najvažnija stvar je maštovitost dekoratera. Njegova zaigranost. Jer ovo su materijali koji dopuštaju i vole igru. I što je najvažnije – savršeno pristaju i modernom i tradicionalnom ambijentu.

Na stranici www.emozioniveneziane.it možete vidjeti mogucnosti i svojstva svakog proizvoda, njegovu teksturu, nijanse, izgled, te video koji prikazuje tehnike nanošenja. Završni efekti su mnogobrojni, tako možete imati glatke sjajne ili mat zidove, sa blagom ili jakom teksturom, s efektom prelijevajucih boja ili svilenkastog izgleda mekog na dodir i tako dalje. Na primjer savršeno glatki zidovi su proizvod modernog vremena. Oni daju novu dimenziju prostorima, te ih cine sofisticiranima. Stucco Veneziano osim svoje glatkosti, tvori iluziju slojevitosti boje. Takodjer daje dimenziju dubine, te blagim nijansama priprema savršeno okruženje za antikne i ostale vrijedne predmete.
Novost u svijetu dekoracija je i proizvod Marcopolo koji pruža metalizirani efekt. Na površinama koje djeluju grube svjetlost kreira privla?ne, živahne kromatske kontraste. Oplemenjuje prostore dajuci im moderan i high-tech stil, te ostavlja snažan utisak koji odiše originalnošcu.