boja za plocice keramika

Boje za pločice – najnoviji trend

Boje za keramičke pločice najnoviji su hit koji se pojavio u svijetu dizajna interijera. Kupovanje novih stvari kako bismo preuredili prostor već odavno nije “in”. DIY koncept je zavladao i svijetom interijera, a od mnoštva ideja dijeli nas samo par klikova na internetu.

U tim idejama lako se okušati jer danas nam se na tržištu nude kvalitetne boje za pločice s kojima je lako rukovati. Potrebno je samo imati volju i precizno slijediti upute kako bismo dobili rezultat koji će nas oduševiti.

Bojenje keramičkih pločica je izvrsna ideja kada želimo renovirati pločice u kuhinji ili kupaonici, ali smo:

  • ograničeni budžetom ili vremenom
  • ne želimo čekati majstore i prolaziti kroz često mukotrpan proces mijenjanja pločica
  • imamo viziju kako bi prostor trebao izgledati i želimo brzo, povoljno i efikasno rješenje

Kada je u pitanju izgled novih pločica, kupci se najčešće odlučuju na klasične bijele, bež i sive tonove. No, budući da je sa bojenjem keramičkih pločica moguće brzo i lako promijeniti njihov izgled, predlažemo vam da budete hrabri i upustite se u nijanse boja koje će dati poseban i originalan izgled prostoriji u kojoj se nalaze.

bojenje plocica

Ovogodišnji trendovi nude boje za keramičke pločice koje su najčešće tako suptilne i elegantne da neće dominirati prostorom i nećete ih poželjeti uskoro promijeniti.

  • Skandinavski tonovi plavih i zelenih nijansi već godinama ne izlaze iz mode. Pažljivim odabirom boje izbjeći ćete retro izgled, a uvesti novu modernu dozu elegancije u svoj prostor. Ujedno su jako zahvalne za održavanje!
  • Prirodne rustikalne nijanse bež i losos ružičastih tonova sjajno će se slagati sa zlatnim detaljima. Ovom kombinacijom postići ćete dašak luksuza u svom domu.
  • Ove godine iznenadio nas je trend odvažnih ljubičastih i indigo plavih tonova. Rijetki će biti dovoljno hrabri upotrijebiti ih u kuhinji, ali zato su idealne za poigravanje sa kupaonicom! Pronađite inspiraciju na internetu i pretvorite svoju kupaonicu u moderni spa.

Iako bojenje keramičkih pločica zbog brzine i lakoće postupka zvuči primamljivo, nameće se pitanje trajnosti i kvalitete ovog rješenja.

Ukoliko je postupak pripreme pločica dobro odrađen i ukoliko su odabrani pouzdani i kvalitetni materijali za rad, može se očekivati trajanje boje i lijep izgled pločica barem nekoliko godina.

Sa najnovijim proizvodima koji se nude na tržištu i unaprijeđenom tehnologijom, dobar rezultat možete postići i bez prethodnog brušenja pločica i korištenja primera. Sve što vam je potrebno od materijala jest plastična posuda za boju, valjak i ljepljiva traka za zaštitu rubova.

Prednost  keramičkih boja za pločice najveća je kada se primjenjuje u prostorima koji se koriste povremeno ili sezonski (gostinjski wc, ljetne kuhinje, apartmani za iznajmljivanje, manji hoteli…). Sve su to prostorije koje se koriste neredovito, a čije je osvježavanje i prilagodba neminovna s vremena na vrijeme.

U takvim prostorima i objektima, ušteda troškova i praktičnost farbanja pločica će najviše doći do izražaja i rezultat će najdulje trajati.

No, čak i ako ovu metodu primijenite u vlastitom životnom prostoru, nećete požaliti. Posebno će dobro doći stanarima stambenih zgrada kojima je potrebna cijela logistika za renoviranje pločica. Za bojenje pločica nije vam potrebno:

  • mnogo teškog materijala koji morate iznijeti u stan,
  • prljavi dio posla koji ne možete odraditi u vrtu i očuvati stan čistim,
  • osiguran parking i lift za majstore, pogotovo kada su u pitanju gusto naseljeni veliki gradovi sa starijim zgradama.

Sa sigurnošću možemo reći da su boje za keramičke pločice odlično i sigurno rješenje pomoću kojeg ćete odgoditi složenije zahvate renoviranja na dulji rok.

Rigenera – Boja za pločice je pravi izbor za Vas

Dvokomponentna boja na bazi vode za bojenje zidnih i podnih pločica, te raznih površina kao npr. drvo, metal, plastika, umivaonici itd.

Na lak i brz način dobiva se novi izgled površina, a bez posebne pripreme podloge. Nije potrebna temeljna boja.
Može se nijansirati u 300 nijansi.

Saznajte više na: https://dugatehna.ba/proizvodi/rigenera/

Gdje se može kupiti?

Rigenera boja za pločice se može kupiti u trgovinama boja i lakova širom Bosne i Hercegovine, kao i u trgovinama Duga-tehna.

Može li se nijansirati?

Rigenera se može nijansirati u 300 tonova po ton karti.

Kako se nanosi?

Na videu ispod možete pogledati kako se Rigenera nanosi.